Het Fuerza Mountainbike Team werd opgericht in de zomer van 2004. De doelstelling was om met een 25-tal leden van start te kunnen gaan. Deze verwachting werd ruimschoots ingelost want het eerste jaar telden we maar liefst 54 leden!

Heel wat onder hen stelden al vlug vast dat mountainbiken een harde duursport is, die toch heel wat training en techniek vereist. Sommigen onder hen waren nogal geschrokken van de hardheid van dit kleine broertje van de wielersport dat ze na een jaar andere sporthorizonten opzochten… . Voor de leiding van de club was een terugval na deze “wonderlijke geboorte” zeker geen ontgoocheling. Meer dan 50 leden was immers iets teveel voor een startend mountainbiketeam en zorgde dus ook voor enkele groeipijnen.

 

2006 startten we met 41 gemotiveerde leden die bewezen dat Fuerza zijn mannetje kan staan in het mountainbikewereldje… Zo waren we net zoals het eerste jaar actief op verschillende fronten: de wekelijkse toertochten in de streek, de langere afstandstochten (of marathons) in de Ardennen en de chronotochten.

 

In het derde seizoen (2007) werd er op de ingeslagen weg verder gegaan met het Fuerza Mountainbike Team. Met uitzondering van een viertal leden bleef de groep compleet.

 

2008 werd een nieuwe start! We kregen er een aantal sponsors bij (waarvoor dank) en mochten ook weer een aantal nieuwe gezichten verwelkomen. Zo kwamen Björn Deman en Steven Claerhout er als verse Fuerzanen bij. Dries Barbier die een jaartje in de lappenmand lag werd ook opnieuw lid van de blauwe garde. Dit jaar bleef de marathon de uitdaging van dienst maar werden ook de krachtverhoudingen getest tijdens de wekelijkse toertochten. Toch bleef de voornaamste optie plezier maken op de mountainbike en vooral … genieten van prachtige natuur en de sfeer!

 

2009 betekende de aansluiting van Stephen Hiergens, Alain Nachtergael en Stijn Vandriessche bij het Fuerza Team. In totaal telde de club toen 36 leden. Opnieuw kozen enkele fietsers voor het wegpeloton en zo verdwenen o.a. Dieter Moerkerke, Fabries Deschoemaeker en Joachim Demoor het team.

 

In 2010 gingen enkele sponsors hun mountainbike aan de haak en zo verdwenen Rik Valcke en Filipe Florin van de Fuerza-lijst. We startten het seizoen met 30 Fuerzanen. De ploeg werd dus weer een beetje kleiner.

 

Gelukkig vervoegden in 2011 opnieuw een tweetal bikers de club. Ouwe getrouwe (en sponsor) Kurt Malaire vervoegde opnieuw het team. Ook Gaetan Verfaillie sloot zich aan bij de Fuerzanen. Na meerdere uitstapjes met de club had hij duidelijk de smaak te pakken. Gaetan werd meteen de ‘voadre’ van de club.

 

2012 betekende een ware revolutie in Fuerza-land. Het bestuur die deze club boven de doopvont hield verloor wat van zijn gedrevenheid en besloot dan ook om te zoeken naar opvolgers. We namen dan ook afscheid van Klaas Verrote, Robbie Vandenbroucke en Kim Debusseré. Pieter Peferoen en Dries Verhaegen bleven nog lid maar namen geen plaatsje meer in tijdens de bestuursvergadering. Uiteindelikj bleef enkel Bert Vanhauwaert over van de originele bezetting. Gelukkig vervoegden enkele gedreven leden het bestuur. Zo kwam Pieter Igodt erbij, nam Dries Barbier het boekhoudwerk over, besloot Mark Beringhs als secretaris te werken en -last but not least- werd Bert Desimpelaere de nieuwe voorzitter van het Fuerza MTB Team. De ploeg telde uiteindelijk 26 leden.

 

2013 werd dan ook het eerste volledige jaar onder het nieuwe bestuur. Met 26 leden bleef het aantal hetzelfde als het jaar voordien. De teamtochten en de daguitstappen werden op de jaarkalender geplaatst en moeten de afspraken worden van het Fuerza Team. Natuurlijk is er ook nog het weekend in Malmédy waar er wordt deelgenomen aan de Raid des Hautes Fagnes.

 

Diezelfde kenmerken zijn ook de ingrediënten voor 2014. Met Stijn Verhaegen werd er een nieuw lid toegevoegd. Maar Gerrit Demolder zocht ook andere oorden op en werd lid van een mountainbikeclub dichter bij zijn thuisfront Roeselare. We komen hem zeker nog tegen tijdens eens van de komende uitdagingen. Wie weet in Malmédy want de Raid des Hautes Fagnes blijft vooralsnog het Fuerza-bike-weekend bij uitstek.


In 2015 nam Stijn na een jaartje reeds afscheid van Fuerza en zei ook 'man van het eerste uur' Pieter Peferoen de groep vaarwel.
We starten dit jaar dus met 22 bikers maar blijven op de ingeslagen weg verder gaan: plezier maken op de mountainbike en vooral … genieten van prachtige natuur en de sfeer!

 

Het Fuerza Mountainbike Team – 2015:

 

01 Barbier Bert

02 Barbier Dries

03 Beringhs Mark

04 Bossuyt Demsey

05 Declerck Bert

06 Declerck Stijn

07 Decoene David

08 Decoene Rik

09 Dekeyzer Hannes 

10 Desimpelaere Bert

11 Duchateau Kurt

12 Hiergens Stephen

13 Igodt Pieter

14 Nachtergael Alain

15 Pieters Bruno

16 Schrurs Bart

17 Six Eddy

18 Six Michael

19 Van Driessche Stijn

20 Vanhauwaert Bert

21 Verfaillie Gaetan

22 Verhaegen Dries